Donanım

Ekran Kartı Fiyatları Düşmeye Başladı!

Yurtdışında yer alan fiyatlandırmalar düşmeye başladı. Yaşanan sorunlardan biri de madencilerin sürekli olarak ekran kartı alması ve yaşanan stok sıkıntılarıydı. Yaşanan bu durum çözülmeye başlayarak hareket ediyor.

Kripto Para Değer Kayıpları Sektörleri Etkiledi

Kripto paraya yönelim pandemi döneminde oldukça yüksek olarak yerini almıştı. Yaşanan süreç içerisinde kripto para devriminin düşüşte yer aldığı ve ekran kartı alım sürecinin yavaşlattığı yer alıyor.

Ekran Kartı Fiyatları Düştü

Yaşanan satın almalarda düşüklük sonrasında stok sorununu olmamaya başladı. Alınan verilere göre Ocak ayında NVIDIA 30XX serisinin satışlar fiyatlarında yüzde 13 gerileme olduğu ve AMD tarafında ise yüzde 11 düşüklük olduğu yer alıyor. Kripto paraların en büyük darbe alanlarından biri de Ethereum olmuştu. Ethereum yüzde 40 oranında değer kaybı yaşanmasıyla birlikte piyasalarda da rahatlama olarak yer almaya başladı. Ekran kartı fiyatları ilerleyen dönemlerde daha da düzelme yaşanması bekliyor.

Türkiye bu durum etkilenmesi küçük oranda yer alabilir. Ülkemizde oluşan döviz kurları fiyatları ve vergilendirmeler büyük oranda fiyatları etkilenmesine sağlıyor. Bu durum yaşanmasıyla ilerleyen dönemlerde küçük miktarlarda değişimler görebiliriz. İlerleyen zamanlarda neler olacak göreceğiz.

Intel tarafından büyük yatırım geliyor. Dünyada sorun olan çip krizi sorununa karşı kendi çip fabrikasını kuruyor. Fabrika kurulum süreci ne zaman gerçekleşecek? Çip fabrikası ilgili bilgiler haberimizde detaylarına yer verildi.

Ähnliche Artikel

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"