Donanım

ABD Çip Kriziyle İlgili Açıklama Yaptı

ABD Ticaret Bakanlığı global sorunlar üzerinden açıklama yaparak küresel çip krizine değindi. Yaşanan süreçte geniş çaplı olarak araştırmalar yaparak hareket edildi. Çip krizinin devam edeceğini söyleyen Bakanlık, düzelme dönemiyle ilgili tahminlerde verildi.

Dünya Çip Krizi Sorunu

Dünya üzerinde en çok etkilenen sektörler olarak otomobil, geniş bant şirketleri ve tıbbı cihaz üretim sektörlerinde büyük gerileme olduğu görüldü. Yaşanan süreçte talep çok fazla artış gösterdiği ancak arzlarda sabit kalma olarak yer ini alıyor.

ABD Çip Krizi Büyüyor

Yaşanan süreçte yeni üretim merkezleri açılmadığı sürece bu durum çözülemeyeceği yer alıyor. Hatta bu yıl içerisinde açılacak tesislerin durumlara yetişemeyeceği de yer alıyor. Ayrıca verilen istatistiklere göre otomobil üreticilerinin geçen yıldan daha az üretim yapabileceğini söylenirken bu durum 8 milyon daha az üretim yapabileceğine yer verildi.

Yaşanan süreçte otomobil firmalarının daha az gelir etmesine neden olacak.  Yaklaşık 210 milyar dolar pay çip krizi yüzünden düşüşe geçecek. Çip krizi ilgili gelişme de yılın ikinci döneminde az da olsa yüksekliğe geçmesi bekleniyor. İlerleyen yıllarda yeni üretim tesisler açılmasıyla bu durum etkin bir şekilde çözülebileceği yer alıyor. İlerleyen zamanlarda ne tür tedbirler alınacak göreceğiz.

Ekran kartları fiyatlarında düşüklük meydana geldi. Yaşanan ekran kartı fiyatı düşüklüğünde kripto paranın düşmesinden dolayı madencilerin ilgisi azalıyor. İlerleyen sezonda ne tür sonuçlar yer alacak? Haberin detayları konumuzda paylaşıldı.

Ähnliche Artikel

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"