Donanım

Intel Dünyanın En Büyük Çip Fabrikasını Kuruyor!

Dünyada pandemi dönemiyle birlikte çip krizinin çözüm yolları devam ediyor. Şirketler kendi yatırımlarını sağlayarak çip fabrikası kurmaya başladı. Bu hamle Intel üzerinden gelerek dünyanın en büyük çip fabrikası şeklinde geleceği belirtiliyor. Yapılan yatırım inşaat başlaması 2022 yılı sonuna kadar başlanacakken bitiş tarihi olarak da 2025 olarak belirtiliyor.

Intel Büyük Çip Fabrikası Kuruyor

Intel CEO’su Açıklama Yaptı

Intel CEO’su yaptığı açıklama olarak “gezegendeki en büyük silikon üretim yeri” olarak büyük yatırımla geliyor. 20 milyar dolar yatırımla yapılan yerde sekiz fabrika, 2 bin dönüme kadar alan içerisinde yapacak. İş istihdamı olarak 3 bin kişiyle başlayan süreç içerisinde ilerleyen dönemlerde artacağı da yer alıyor. İnşaat alanında 7 bin kişi çalışarak inşaat yapımını sürdürecek.

Intel, yatırımlarını bu konuda ilerleterek on yıl içerisinde yeni üretim merkezi yapmayı planlamasına yanı sıra yeni yetenekler bulmak için yatırımlarına devam ediyor. Ohio üniversite, kolej ve ABD Ulusal Bilim vakfına 100 milyon dolar yatırım yaparak geleceğe yöne yatırımlarını devam ediyor.

Yapılan işlemlerden sonra ilerleyen dönemlerde çip krizi sorunu çözülmeye doğru gideceği gösteriliyor. İlerleyen zamanlarda ne tür hamleler olacak göreceğiz.

NVIDIA yeni ekran kartı modelinde büyük değişiklik yapıyor. Yapılan model içerisinde madenciler için yapılmayacak. Sadece oyun tarafından çalıştıracak ekran kartı nasıl özellikte yer alıyor. Detaylarına haberimizde yer verildi.

Ähnliche Artikel

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"