Donanım

NVIDIA RTX 3050 Madenciler İçin Yapılmıyor!

NVIDIA RTX yeni ekran kartı olan RTX 3050’yi gösterime sundu. Dünyada ve ülkemizde kripto para üretimi oldukça artış göstermişti. Bunun yanı sıra ekran kartını satın alan kişiler toplu şekilde madenciler yer alıyordu. Stok sorunu yaşanan dönem içerisinde madenciler önlem almak için yeni modellerinde de bu durumu ele alarak çıkıyor. Yeni çıkış yapan ekran kartı modelinde RTX 3050 piyasaya sürülmesiyle birlikte sadece oyuncular için özellikler bulunduruyor.

NVIDIA RTX 3050 Madenciler İçin Yapılmıyor!

Oyuncuların Tercihi Yönünde Ekran Kartı

Kaynak araştırmalarına göre Lite Hash Rate kilidi olarak çıkan NVIDIA RTX 3050 madencilerin sevmediği ekran kartı olarak geliyor. Kazım gücü değerleri olarak 75W TDP 12,5 MH/s değerleriyle çıkış performansı sağlıyor. Ancak farklı kaynaklara göre de bu kazım gücü 57W TDP 13.66 MH/s olarak gösteriliyor. Bu durumun yer almasıyla RTX 3050, kazım gücü en eski modellerinden bile geri kalıyor. Bu modeller ise GTX 1060 ve RX 570 çok geride kalmasıyla madencilerin tercihi olarak yer almayacak.

RTX 3050 çıkış maliyeti olarak kişinin 500 günden fazla sürede madencilik yapmasıyla maliyeti çıkarması yer alıyor. Çıkış yapan ekran kartı Rayracing ve DLSS desteği bulundurarak üst seviyede performans sergilenmesiyle ön plana çıkması bekleniyor.

Geforce RTX 4000 sisteminde büyük değişiklik meydana geldi.  Devasa güç kaynağı çıkarılmasıyla birlikte neleri destekleyecek. Sistemleri büyük alanda zorlayacak ekran kartının özellikleri neler? Detayları haberimizde paylaşımı sağlandı.

Ähnliche Artikel

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"