Donanım

Intel Kripto Para İşine Giriş Yapıyor!

Intel, büyük şirketler arasında kripto para sistemine en uzak duranlar arasında yer alıyordu. Ancak yer alan süreç içerisinde bu durumu değiştirmeye başladı. Madencilerin dönem içerisinde yüksek gelir etmesi de bu işe girmesine neden oldu.

Intel Bonanza Mine Sistemi

Intel yaptığı proje olarak Bonanza Mine olarak adlandırıyor. Yapılan projede özel yonga tasarımıyla birlikte çıkan ASIC, bu alanda ilk cihazı olarak çıkışını gerçekleştirecek. Kripto para sistemlerinde ekran kartları büyük oranda kullanıyor. Nacak bu sistem üzerinde Intel farklı planı yer alıyor. Bitmain tarzında cihaz üretecek sistem üzerinde daha maliyetli olarak gözüküyor. Ancak verimlilik planı olarak ön planı olarak yer alıyor. Kar marjının yüksek olduğu sistem üzerinde madencilerin de ilgisini çekmiş durumda yer alıyor.

Intel Kripto Para İşine Giriş Yapıyor!

Intel ASIC sistemi üzerinde uzun süreden beri geliştirme aşamasını yer alıyordu. Hatta bununla ilgili olarak enerji tüketimini yüzde 15 daha verimli halen getiren patentini almıştı. Bu sistem üzerinden gerçekliğe dönüş başladı. Intel’in cihazları çıkarmasıyla birlikte ekran kartı madenciliği büyük oranda etkilemesi de bekleniyor. İlerleyen dönemlerde cihazların tanıtılması sağlanarak nasıl bir etki yapacak göreceğiz. Madenciler için büyük fırsat olarak da yer alabilir.

ABD çip kriziyle ilgili yeni açıklamalarda bulundu. Yaşanan süreçte çip krizi ne durumda yer alıyor? Çip üretimi ilerleyen zamanlarda düzelecek mi? Konunun detayları haberimizde paylaşımı sağlandı.

Ähnliche Artikel

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"